Thursday, June 12, 2014

Σεμινάριο κρητικής αρτοποιΐας ιστορικών χρόνων, συνοδεία ελαιογευσίας και οινογευσίας.



Στο Μετόχι Κινδελή, ένα παραδοσιακό αγρόκτημα των Χανίων με ρίζες στην όψιμη Ενετοκρατία, αρχίσαμε ένα σεμινάριο παρασκευής ψωμιού το οποίο απευθύνεται  σε όσους επιθυμούν να μάθουν πως έφτιαχναν και πως έψηναν το ψωμί τους οι Κρητικοί των ιστορικών χρόνων (5ος αι. π.Χ- ύστερα Οθωμανικά χρόνια).




Το ψήσιμο γίνεται σε αντίγραφο αρχαίου φούρνου, σε ένα παραδοσιακό ξυλόφουρνο και σε ένα σύγχρονο φούρνο.  Και εφόσον δεν υπάρχει κρητικό γεύμα χωρίς λάδι και κρασί, όσο θα περιμένουμε να ψηθούν τα ψωμιά θα γνωρίζουμε κρητικά κρασιά και ελαιόλαδα.
Το σεμινάριο κλείνει με ένα ελαφρύ γεύμα βασισμένο σε ιστορικές συνταγές.


10 am - Καλωσόρισμα και εισαγωγή στο θέμα του σεμιναρίου. Θα μάθουμε πως θα αναδημιουργούμε ιστορικές συνταγές από τον 5ο αι. π. Χ. μέχρι τον πρώιμο 19ο αι. μ.Χ.
10.15 - 12.15 - Θα φτιάξουμε και θα διακοσμήσουμε ένα αριθμό ψωμιών - ανάμεσα τους και ένα γεμιστό ψωμί- χρησιμοποιώντας ιστορικές συνταγές.
12.15 – 13.15 - Ενώ τα ψωμιά θα ψήνονται, οι συμμετέχοντες θα δοκιμάζουν κρητικά κρασιά και ελαιόλαδα.
13.15 – 14.15 - Ελαφρύ ιστορικό γεύμα το οποίο φυσικά θα συνοδεύεται με τα ψωμιά. .
Διάρκεια 4 ώρες.
Tιμή: 100 € ανά άτομο.  Προσφέρουμε έκπτωση 20% στους  κατοίκους των Χανίων και 10% στα groups. Η τιμή περιλαμβάνει:
  • εκπαίδευση
  • τυπωμένες συνταγές
  • ελαφρύ γεύμα
  • όλες τις πρώτες ύλες συν τα ψωμιά  που θα φτιάξετε και θα πάρετε μαζί σας.
Για να κλείσετε θέση παρακαλώ συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής.



0 comments :

Post a Comment