Wednesday, October 21, 2015

Αρχαία και Βυζαντινή τυροκομία













Το μάθημα αρχίζει με μια εισαγωγή στην ιστορία της τυροκομίας και στη συνέχεια η τάξη μαθαίνει πως φτιάχνονται μαλακά τυριά  με διαφορετικές μεθόδους πηξίματος καθώς και τη χρήση τους σε συνταγές των ιστορικών χρόνων. Μετά από συνεννόηση προστίθεται και ένα μικρό μάθημα παρασκευής γιαουρτιού.

Συμμετέχοντες: 6-8 ανά τάξη. Οι συνοδοί είναι ευπρόσδεκτοι να  συμμετάσχουν στο γεύμα που ακολουθεί το μάθημα.
Διάρκεια: περίπου 4 ώρες.
Τόπος: Τα μαθήματα γίνονται στο Κτήμα Καβρουλάκη και στο Μετόχι Κινδελή.




0 comments :

Post a Comment