Friday, March 24, 2017

Σκοτεινός Παράδεισος: Σοκολάτα!





Πολυαισθητηριακό εργαστήριο με ιστορικές συνταγές, γευσιγνωσία και ιστορίες για μανιώδεις σοκολατοφάγους, σπουδαίους σοκολατοποιούς, ερωτικά φίλτρα, σκοτεινές απολαύσεις, λογοτεχνικές αποδράσεις, στερεότυπα και ανθρώπινη εκμετάλλευση.



Mενού
Εspuma de zaachila, Οaxaca

(ρυζάλευρο, κακάο, κανέλα, corn flour, ζάχαρη)


K' echi Maya σοκολάτα
(κακάο, μαύρο πιπέρι, γλυκάνισο, κανέλα)

Σοκολάτα Oaxaquero..
(Κόκκοι κακάο, ζάχαρη,κανέλα, αμύγδαλα, κόκκοι καφέ, βανίλια)

Mole negro.
Οrejuela, η πρώτη δημοσιευμένη συνταγή σοκολάτας (1644)
Ρόφημα από την Αγγλία του 16ου αι.
(κάρδαμο, γλυκάνισο, chilli, κανέλα, ξύσμα πορτοκαλιού, σοκολάτα, γάλα)

Η σοκολάτα των διαφωτιστών
Πουτίγκα σοκολάτας (1730)
(αυγά, μοσχοκάρυδο, κανέλα, τζίντζερ, ανθόνερο σαβαγιάρ)

Sacher torte (19os αι)











2 Aπριλίου 2017, Serenissima Restaurant, Χανιά.

0 comments :

Post a Comment